Select Page
Довжина блоку по корінцю, мм 140-370
Ширина блока, мм 105-320
Продуктивність, блоків/година 1000 – 4000 (5000, 6000 — опція)
Товщина, мм  2-62
Розміри обкладинки (макс./хв.), мм 645×375/208×140
Розміри окантувального матеріалу (макс./хв.), мм 370х92/140х16
Щільність паперу для обкладинки, г/м2 135 – 400 (135-320)*
Електроживлення, В/Ф/Гц/кВт 380/3/50/18
Займана площа (ДxШ), мм 5152х1630
Маса, кг 3380

*У разі використання PUR-клею та холодного клею

City e

Клейова лінія

Клейова лінія City e є останньою розробкою Wohlenberg Buchbindesysteme і вперше була продемонстрована у роботі на виставці DRUPA у 2004 році. Конструктивно машина виконана на основі добре відомої багатокареточної лінії Champion e.

City e має 15 затискних кареток, моторизоване дистанційне налаштування технологічних параметрів за допомогою графічної інтерактивної системи управління NAVIGATOR, мобільні змінні клейові апарати, включаючи апарат бокового проклеювання корінця, 2-е пристрій обтискання блоку (опція), пристрій окантовки блоку. буд. Лінія City e поставляється у трьох модифікаціях, що відрізняються максимальною продуктивністю: 4000, Edition 5000 та Edition 6000. City e відрізняється мінімальним часом переналагодження при переході з тиражу на тираж. Ця якість лінії є затребуваним під час роботи з великою кількістю невеликих тиражів, т.к. ефективність її використання в цьому випадку незрівнянно вища за ефективність застосування високопродуктивних клейових ліній.
Також можна відзначити і високу гнучкість City e. За допомогою даної лінії можна виробляти до 8 видів різних палітурок, використовуючи при цьому 3 види різних клейових апаратів. В умовах сучасних вимог до поліграфічної продукції цю якість можна відзначити як домінуючу.

Технічні особливості:

  • Повністю моторизована настройка на параметри блоку та формат обкладинки.
    Ефективний і потужний (8.4 kW) пристрій попередньої обробки корінця блоку двома інструментами: фрезою і багатозубчастою головкою, що торшонує. Остання є змінною і може бути замінена на традиційну головку, що торшонує, з 2-ма ножами і 4-ма щітками. Залежно від технологічних вимог фреза і головка, що торшонує, можуть бути налаштовані на режим фрезерування і торшонування або мікроторшонування. Є можливість змінювати частоту обертання шпинделя торшонування. Видалення відходів обробки корінця блоку проводиться потужною вакуумною системою.
  • Термоклейовий апарат має 2 регульованих по висоті барабана для нанесення клею, валик зустрічного обертання для контролю за товщиною клейового шару, пристрій автоматичного відсічення подачі клею на клейові барабани в залежності від довжини корінця, вбудовану ємність на 40 кг. (або на 70 кг) з термоелементами для попереднього розігріву клею, а також систему безперервної подачі клею в клейову термостатовану ванну.
  • Клейовий апарат скріплення поліуретановим клеєм (PUR) є окремим мобільним модулем з ємністю попереднього плавлення клею на 20 кг. Клейовий апарат оснащений двома регульованими по висоті клеєнаносними барабанами з нержавіючої сталі з пристроєм автоматичного відсікання клею по довжині корінця, валиком зустрічного обертання для контролю за товщиною клейового шару. Клейову термостатовану ванну з тефлоновим покриттям клей подається автоматично. Пристрій попереднього плавлення клею є закритим з усіх боків циліндром з можливістю подачі розплаву PUR-клею під тиском.
  • Клейовий апарат скріплення блоків холодним клеєм має побудову, аналогічну термоклеєвому. З метою забезпечення безперервної подачі клею у клейову ванну передбачена пневматична система, що з’єднується із зовнішньою ємністю з водноемульсійним клеєм.
  • Автономний мобільний дисковий пристрій бічного проклеювання корінця з регульованими по висоті і горизонтальними дисками, що налаштовуються на потрібну товщину блоку. Налаштування на товщину блоку здійснюється автоматично. Оснащено ємністю попереднього розігріву клею. Диски є змінними та у стандартній комплектації мають товщину 6 мм.
  • Пристрій безперервної подачі обкладинок ротаційного типу дозволяє здійснювати безперервну подачу листів широкого спектру щільностей (135 – 400 г/м2), а також обкладинок із закритими клапанами, що суттєво полегшує виготовлення брошур та журналів із клапанними обкладинками (*від 115 г/м2 на замовлення) .
    Система попередньої бігівки обкладинок складається з 2-х незалежних валів, на яких встановлені біговальні та фрикційні кільця транспортувальні збільшеного діаметра (~100 мм).
  • Налаштування пристрою за товщиною блоку здійснюється автоматично. Можливе встановлення додаткових бігувальних кілець для формування клапанних обкладинок (без загинання).
    Подача обкладинки до місця вкладення блоку проводиться штовхачами ланцюгового транспортера. Перед вкладенням обкладинка позиціонується з високою точністю щодо блоку.
  • Для завантаження блоків передбачено 15 затискних кареток та пристрій попереднього зіштовхування та вирівнювання. Завантаження блоків у каретки здійснюється за допомогою транспортуючого каналу автоматично.
  • Перший обтискний пристрій регулюється по висоті і має можливість рух синхронно разом з кареткою протягом 100 мм. Час стискання регулюється.
    Другий обтискний пристрій для якіснішого формування корінця (опція).
  • Керування, контроль та налаштування параметрів машини здійснюється за допомогою інтерактивної графічної системи управління NAVIGATOR. Коригування введених параметрів можливе і в процесі роботи лінії. Система також дозволяє здійснювати зберігання завдань, їх редагування, діагностувати несправності. Крім того, NAVIGATOR має інтерфейс для підключення віддаленої діагностики системи (опція).

Додаткове обладнання:

  • Транспортуючий канал із можливістю подачі блоків вручну;
  • Влаштування напівавтоматичного завантаження блоків шитих нитками;
  • Влаштування автоматичного приклеювання форзаців;
  • Клейовий апарат скріплення поліуретановим клеєм (PUR);
  • Клейовий апарат скріплення холодним клеєм;
  • Додатковий валковий пресуючий пристрій для шитих блоків нитками;
  • Влаштування окантування блоків;
  • 2-е обтискний пристрій;
  • Вивідний пристрій для переведення блоків у «лежаче» положення та підключення конвеєра;
  • VSS – пристрій підрізання передньої кромки до вкладення блоку в клапанну обкладинку;
  • KRF — пристрій формування, фальцювання та подачі обкладинок з клапанами;
  • З’єднання з лінією підбору зошитів «по прямій», під кутом 90 град., Під кутом 180 град.
ПОДІЛИТИСЯ:

[ishare_buttons]

    Монастирський
    Сергій Володимирович

    +380503322194

    Заповніть заявку

    прізвище ім'я

    Назва організації

    місто, адреса

    Електронна пошта

    телефон

    предмет запиту